3,8

Hollywood Talkies

· 61min.

Documental sobre els actors i actrius espanyols que van fer les Amèriques durant el temps de les versions dobles a Hollywood, i que van caure en l'oblit amb l'arribada el doblatge.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Ja fa més de set dècades, un grup de joves espanyols van desembarcar als estudis de Hollywood amb la intenció de convertir-se en estrelles del cinema. Encara no s'havia introduït el doblatge cinematogràfic, pel què es solien rodar noves versions dels grans èxits del moment destinades als mercats forans, en moltes ocasions formalment mimètiques encara que gairebé sempre més barates. Els rostres més característics del cinema nord-americà eren substituïts per intèrprets d'origen hispà per a aquestes fotocòpies fílmiques, que van deixar de fer-se per l'alt cost que suposaven en comparació amb el doblatge, eina gràcies a la qual va ser possible a més saciar la demanda del públic de certes presències davant i darrere de la càmera.

Rodat en els espais d'ahir que encara sobreviuen a Los Angeles avui, el documental recupera la memòria d'aquesta generació perduda, de noms que avui en dia ja no sonen a gairebé ningú, malgrat que alguns gaudissin d'una respectable popularitat en el seu dia.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Català
Àudio: Anglès

Més informació

País:
Espanya
Estrena en cinemes:
16/12/11
Veure fitxa:
IMDB