7,7

I Hate New York

· 74min.

Quatre artistes i activistes transgènere de l'escena underground novaiorquesa relaten les seves vivènciesi lluites per una identitat pròpia. Nominada al Gaudí al Millor Documental.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Quatre artistes i activistes transgènere de l'escena underground novaiorquesa relaten en primera persona les seves vivències i les seves lluites per una identitat pròpia, en un recorregut vital a cavall entre l'activisme i el món de la nit i els nightclubs. Nominada al Gaudí al Millor Documetnal.  

Nova York, post 11-S: el director s'endinsa càmera en mà en les vides íntimes de Chloe Dzubilo, Amanda Lepore, T De Long i Sophia Lamar i recorre amb elles el downtown novaiorquès durant 10 anys (entre 2007 i 2017). De forma intuïtiva construeix una autèntica narració visual sobre la identitat i l'energia de la ciutat. En particular, sobre les supervivents d'una escena artística que despunta a la fi dels 80 i que comença a esvair-se després de l'11-S, allí on la subcultura trans es va barrejar amb el punk, la música disco, la performance o el rap com a vies d'expressió i activisme. 

La banda sonora actua com a fil conductor essencial de la pel·lícula. Una cuidada selecció que inclou música d'Arca, un dels més extraordinaris artistes de l'actualitat, així com del compositor guanyador de l'Oscar, Ryuichi Sakamoto, al costat d'un dels més importants exploradors sonors de l'escena experimental internacional, Alva Noto, passant per la icònica cantant drag Sharon Needles, i fins i tot pel punk-rock de les Transisters, la història dels quals apareix en el film.  

El documental revela també la història no explicada fins avui de Chloe Dzubilo, icona feminista decisiva en la defensa dels drets civils de la comunitat trans en els anys crítics d'expansió de la SIDA.

Direcció i repartiment

Direcció:
Gustavo Sánchez

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Anglès • Subtítols: Català

Més informació

Gènere:
Documental
País:
Espanya