8,1

Ida

· 82min.

Pavel Pawlikowski torna a Polònia, després de rodar a França THE WOMAN IN THE FITH, amb una oscaritzada obra mestra amb ressons a les seves millors pel·lícules.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Filmada en blanc i negre, amb gran economia de recursos i una atmosfera inquietant, Pawlikowski torna a Polònia, després de rodar a França THE WOMAN IN THE FITH, amb una oscaritzada obra mestra amb ressons a les seves millors pel·lícules com LAST RESORT o MY SUMMER OF LOVE. 
Una elegia a un món que ja no existeix, una mirada a les ombres llargues dels pecats que no s'expien mai. Varsòvia el 1962, sota l'estricte règim soviètic. L'Anna (Agata Trzebuchowska) és una jove novícia criada per monges després de quedar òrfena durant la guerra. Quan va a visitar a la seva tieta Wanda (Agata Kulesza), una jutgessa liberal que és el seu únic parent viu, abans de prendre els vots com a religiosa, aquesta li revelarà que en realitat és jueva. Així, ambdues emprendran un viatge no només per trobar les arrels de la seva tràgica història familiar, sinó per descobrir-se a elles mateixes. Qüestionant les idees i la religió en les quals creien, ambdues tractaran de continuar amb les seves vides, però només una de les dues ho aconseguirà. Ambdues pagaran un preu molt alt per descobrir la veritat vergonyosa que tants anys va estar oculta.

Direcció i repartiment

Direcció:
Pawel Pawlikowski

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Espanyol
Àudio: Polonès
Versió en Català
Àudio: Català

Més informació

Títol original:
Ida (2013)
Gènere:
Drama
Estrena en cinemes:
28/03/14
Recaptació: 293.477,18 €
Espectadors: 49.424
Veure fitxa:
IMDB

Títols similars

Bona fotografia, ambientació molt assolida i correctes interpretacions. Llàstima que tot és massa fred i distant per connectar amb tot allò que ens explica la pel·lícula, denunciar la col·laboració dels polonesos amb els nazis, una cosa que la dreta polonesa s'hi nega a reconèixer.