7,4

Idrissa, crònica d'una mort qualsevol

· 94min.

Al gener de 2012, un jove africà va morir a un Centre d’Internament d’Estrangers a Barcelona. Els directors de “Ciutat Morta” reconstrueixen el cas a la recerca de la veritat.<br>

Sobre la pel·lícula

Al gener del 2012, un jove africà va morir en un Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona. Els directors de "Ciutat morta" reconstrueixen el cas a la recerca de la veritat. 

Poc o res sabem dels milers d'immigrants que viuen a les nostres ciutats. Si les notícies sobre el cas del manter senegalès Mami Mbaye van obrir una finestra a aquestes vides, "Idrissa" va un pas més enllà: no es tracta només d'explicar una història, sinó de l'ús efectiu del cinema com a eina d'acció i canvi. El guineà Idrissa Diallo, de 21 anys, va morir en una cel·la d'un Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona. Un fet del qual ningú se'n va fer responsable i que es va pretendre silenciar, i amb el qual Xavier Artigas i Xapo Ortega construeixen un relat col·lectiu tan sagnant com esperançador. Després de l'èxit social que va suposar "Ciutat morta" (2013) en la seva estrena televisiva, i de desmuntar la impunitat de la frontera sud a través del seu anterior documental, "Tarajal" (2016), l'incansable duo d'activistes i cineastes catalans torna a carregar contra els mecanismes de l'estat a partir d'aquest tràgic cas.

Direcció i repartiment

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Varis • Subtítols: Català

Més informació

Gènere:
Documental
País:
Espanya