7

Joan Fontcuberta: El que queda de la fotografia

· 78min.

Documental sobre l'artista, docent, assagista, crític i promotor d'art especialitzat en fotografia Joan Fontcoberta, que posa en qüestió la associació entre fotografia i realitat.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

En els darrers vint anys el canvi tecnològic ha transformat radicalment el món de la fotografia. I, en conseqüència, l’ofici de fotògraf. Al cim de la seva popularitat, Joan Fontcuberta ha hagut d’evolucionar discursos i estratègies per interpretar un món en transformació. I revisar l’entramat creatiu que ell mateix havia dissenyat en els anys 80. 

Estem a l'era de la Postfotografia i de l'adveniment de l'homo photographicus.Durant gairebé dos anys l’equip del documental ha acompanyat Joan Fontcuberta a les més diverses activitats: del laboratòri a inaugurar una exposició, de la construcció d’un fake fins a desvetllar-lo, d’un viatge a una trobada amb periodistes, de treballar a l’estudi fins un lliurament de premis. I també ha conegut l’entorn familiar: quatre generacions de Fontcuberta amb el testimoni dels quals podem apropar-nos a una de les personalitats més caleidoscòpiques de l’art contemporani.

Direcció i repartiment

Repartiment:
Joan Fontcuberta

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Varis • Subtítols: Anglès

Més informació

Gènere:
Documental
País:
Espanya

Sense opinions

7

"Amb una aproximació empàtica i propera, el documental relata els seus diversos moments creatius: des de les imatges que a finals dels vuitanta el van convertir en un dels més fotògrafs més importants d'Espanya, passant pels cèlebres fakes que el van donar a conèixer al món, fins a les investigacions actuals que es cristal·litzen en assajos i el comissariat d'exposicions sobre la postfotografia."

Roberta Bosco de El País