8,6

Joana Biarnés, una entre tots

· 72min.

La desconeguda vida de la primera fotoperiodista espanyola. Una pionera que va vèncer els prejudicis d'una època i que, quan es va poder convertir en llegenda, va desapareixer.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Es va colar a la suite dels Beatles, va enganyar a Roman Polanski, va ser fotògrafa de Raphael, va escollir el vestit de Massiel per Eurovisió, Clint Eastwood va besar els seus llavis. Va ser amiga de Xavier Cugat, Joan Manuel Serrat, la Duquessa d'Alba, Fernando Rey, el Cordobés, Lola Flores, Salvador Dalí...
Aquesta és la desconeguda vida i obra de Joana Biarnés, la primera fotoperiodista espanyola, recuperada gràcies a la troballa, ja al segle XXI, de les impressionants imatges amb les quals la llavors jove fotògrafa va immortalitzar les terribles inundacions del Vallès del 1962. Una pionera que va vèncer els prejudicis d'una època, va triomfar en la professió, va conèixer i va immortalitzar a grans personatges de la història i, quan es va poder convertir en llegenda, va desaparèixer.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió en Català
Àudio: Català

Més informació

Gènere:
Documental
País:
Espanya
Veure fitxa:
IMDB
josep_imatgesipixels

Una petita gran joia, que enamorarà als amants de la fotografia. Un punt de sortida i/o continuació d'aquesta preciositat d'art. Gràcies als directors i protagonistes per fer-ho possible.