7,3
Premier

La família Samuni

· 128min.

Un profund retrat d'una família abans, durant i després dels tràgics successos que van canviar les seves vides per sempre durant el conflicte de Gaza.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Per moltes imatges de Gaza que ens arribin, no és fàcil aprofundir en el que hi succeeix. "La família Samuni" ho aconsegueix a través d'una història: la dels supervivents de la que en un altre temps fou la gran família Samouni, que avui reconstrueix les seves cases i horts després d'un atac israelià. Per mitjà d'una animació expressiva i portentosa (a càrrec de Simone Massi, en una versió fosca i pictòrica de l'univers de Marjane Satrapi o Joe Sacco), vivim les agitades hores de la massacre. En imatge real, els rostres i les paraules dels que queden, als quals per fi podem mirar de front. (Festival de Sevilla)  

En la perifèria rural de la ciutat de Gaza, una petita comunitat d'agricultors, la família Samuni, es disposa a celebrar unes noces. És la primera festa des de l'última guerra. Amal, Fuad, els seus germans i cosins han perdut als seus pares, les seves llars i les seves oliveres. El barri on viuen està sent reconstruït. Replanten els arbres i llauren els camps, però una tasca fins i tot més difícil recau sobre aquests joves supervivents: reconstruir la seva pròpia memòria. A través dels seus records, "La família Samuni" traça un profund retrat d'una família abans, durant i després dels tràgics successos que van canviar les seves vides per sempre.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Àrab • Subtítols: Català

Més informació

Títol original:
Samouni Road
Gèneres:
Documental, Animació
País:
França
Estrena en cinemes:
13/03/20