7,8

La Pemba torna a Goli

· 53min.

La Pemba, una xerpa de l'Himàlaia que viu a Catalunya, torna al seu poble natal vint anys després per organitzar un concert.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

La Pemba, una xerpa de l'Himàlaia que viu a Catalunya, torna al seu poble natal vint anys després per organitzar un concert. El relat mostra com es viu en un dels indrets més feréstecs del planeta.

La Pemba és una xerpa de l'Himàlaia, l'ètnia nepalesa mundialment coneguda per donar suport als alpinistes als cims més alts de món. Però ella no ha escalat mai muntanyes; ella és una cantant de música folklòrica que va marxar del seu país a causa de la Guerra Civil que hi va haver a patir dels anys 90 i que va començar una nova vida amb la seva família a Taradell, a la comarca d'Osona. La Pemba, però, decideix, vint anys després, emprendre un viatge de retorn a la seva aldea natal, Goli, situada en una recòndita vall al cor de l'Himàlaia i totalment desconnectada del progrés, per organitzar un concert i descobrir què queda del paradís on va créixer. En el seu viatge de retorn per celebrar aquest concert ens ensenyarà, a través de deu personatges que viuen allà; la grangera, el monjo, la professora, el bruixot, el guia de muntanya, etc., com és la vida en un dels indrets més remots i mítics del planeta.

Direcció i repartiment

Direcció:
Josep Pérez
Repartiment:
Pemba Chhoti Sherpa

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Original • Subtítols: Català

Més informació

Gènere:
Documental
País:
Espanya