7,9

Les vacances del Sr. Hulot

· 95min.

Considerada com la comèdia més cèlebre de Jacques Tati i protagonitzada pel seu alter ego, aquesta pel·lícula brillant i fresca va ser nominada a l'Oscar al Millor Guió.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Considerada per la crítica internacional com la comèdia més cèlebre del prestigiós cineasta Jacques Tati. Una pel·lícula brillant i fresca, protagonitzada per l'alter ego del realitzador, el Sr. Hulot. Nominada a l'Oscar l'any 1956 al Millor Guió i a la Palma d'Or al Festival de Cannes del 1953. 

En un balneari de la costa atlàntica, els estiuejants son incapaços de distanciar-se de les seves rutinàries costums urbanes fins que arriba el Sr. Hulot al volant de la seva vella carraca i acaba amb la calma estival. Per a gran alegria dels nens, Hulot ofereix als hostes de l'hotel unes vacances inoblidables.

Direcció i repartiment

Direcció:
Jacques Tati

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Francès • Subtítols: Català

Més informació

Títol original:
Les vacances de Monsieur Hulot
País:
França
Estrena en cinemes:
20/03/78
Recaptació: 258.119,72 €
Espectadors: 249.260
Veure fitxa:
IMDB

Obra mestra del cinema d'autor, abans de que aquesta denominació fóra acceptada. En Tati dominava més les històries senzilles i no gaire llargues. Sàtira, a més, dels burgesos que estiuejaven a la platja, no gaire diferents dels d'ara, malgrat els 64 anys passats.