7,7

Mishima: Una vida en quatre capítols

· 121min.

Biopic de l'escriptor japonés Yukio Mishima, a càrrec de Paul Schrader i produït per Francis Ford Coppola i George Lucas.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Muntatge del director remasteritzat en alta definició. 

Produïda per Francis Ford Coppola i George Lucas, "Mishima" és un retrat biogràfic del consagrat autor japonès Yukio Mishima. La pel·lícula investiga la inquietud interior i les contradiccions d'un home que va tractar d'aconseguir una impossible harmonia entre si mateix, l'art i la societat. 

La trama se centra en el dia en què Mishima va commocionar el món, en fer-se en públic el seppuku o harakiri (25 de novembre de 1970), a la Caserna General de l'Exèrcit. El relat està esquitxat de flashbacks per explicar diversos episodis de la seva infància, els seus inicis com a escriptor, el posterior triomf professional, la seva transformació en estrella mediàtica, les seves obsessions per la bellesa física i els seus ambigus gustos sexuals, així com la creació de la "Societat de l'Escut ". Els diversos episodis evoquen estilitzats fragments de les seves obres de ficció més reputades ("El pavelló d'or", "La casa de Kyoto" i "Cavalls desbocats"). La fotografia de John Bailey, els exquisits decorats i vestuari d'Eiko Ishioka i la inoblidable banda sonora de Philip Glass (guanyadors tots ells del Premi a la Millor Contribució Artística al Festival de Cannes 1985) converteixen el film en un homenatge als ideals i inquietuds de Mishima i, a més, en un un audaç treball de recerca sobre l'art.

Direcció i repartiment

Direcció:
Paul Schrader

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Japonès • Subtítols: Català

Més informació

Títol original:
Mishima: A Life in Four Chapters
Països:
Estats Units, Japó
Estrena en cinemes:
11/03/86
Recaptació: 122.822,00 €
Espectadors: 64.400