Miss Dalí
Miss Dalí

Miss Dalí

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Espanyol

Versió Original amb Subtítols en Català

País

Espanya

Any de producció

2018

Gèneres

Drama, Biòpic

Recaptació

19.343,00 €

Espectadors

3.726

Sobre la pel·lícula

El prolífic Ventura Pons retrata la poc coneguda figura d'Anna Maria Dalí, la germana del cèlebre pintor, amb el qual va estar més de 40 anys sense parlar-se. 

Anna Maria Dalí és quatre anys més jove que el seu germà Salvador i s'adoren. Tots dos gaudeixen del gran ambient progressista de l'Espanya republicana, confraternitzant amb grans creadors, García Lorca, Buñuel... Una arcàdia feliç a Cadaqués, un dels pobles més bonics de la Mediterrània, que es trenca amb l'esclat de les guerres europees, l'arribada de la sempre misteriosa Gala i amb l'impressionant èxit mundial de Salvador, un dels més grans pintors del segle XX. Dues personalitats genuïnes que malgrat l'amor que es professen durant tota la seva vida, deixen de tractar-se durant quaranta anys.

direcció

Ventura Pons

Títols similars

Com valores aquesta pel·lícula?

Excel.lent pel·lícula de Ventura Pons sobre la vida de Salvador Dalí, vista per la seva germana, l'Anna Maria, sempre eclipsada per la fama i l'ego del seu germà. Gran repartiment, i moltes llengües que s'escolten amb naturalitat (català, espanyol, anglès i francès).

05 desembre 2018
7.0

"Un film molt lliure i valent. Un projecte ambiciós i molt personal que el director ha estudiat al mil·límetre."

JR Armadàs de El Cinèfil