7,5

Mr. Turner

· 144min.

Mike Leigh dirigeix aquest film protagonitzat per un enorme Timothy Spall que ens endinsa en la vida d’un dels artistes més enigmàtics de la història, el pintor J.M.W. Turner.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Mike Leigh dirigeix aquest film protagonitzat per un enorme Timothy Spall que ens endinsa en la vida d’un dels artistes més enigmàtics de la història, el pintor Joseph Mallord William Turner.
MR. TURNER explora els darrers 25 anys de la vida de l'excèntric pintor anglès. Profundament afectat per la mort del seu pare i estimat per una majordoma a qui subestima i de qui ocasionalment s'aprofita sexualment, Turner intima amb la propietària d'una casa d'hostes al costat del mar, per acabar vivint amb ella de forma secreta a Chelsea, on acabarà els seus dies. Durant aquests 25 anys, Turner es dedica a viatjar, pintar, passar temporades amb l'aristocràcia anglesa i freqüentar bordells. En una ocasió, es fa lligar al masteler d'un vaixell per poder pintar una tempesta de neu. Com a membre popular i anàrquic de la Real Acadèmia de les Arts és alhora celebrat i denigrat pel públic i la reialesa.

Direcció i repartiment

Direcció:
Mike Leigh

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Català
Àudio: Anglès
Versió en Català
Àudio: Català

Més informació

Gèneres:
Drama, Biòpic
País:
Regne Unit
Estrena en cinemes:
19/12/14
Recaptació: 556.698,29 €
Espectadors: 86.914
Veure fitxa:
IMDB