7,9

Paterson

· 113min.

Va marxar sense premis del Festival de Cannes del 2016, però el darrer film de Jim Jarmusch, protagonitzat per l'emergent Adam Driver (GIRLS) va guanyar-se com poques la crítica

Sobre la pel·lícula

Va marxar sense premis del Festival de Cannes del 2016, però el darrer film de Jim Jarmusch, protagonitzat per l'emergent Adam Driver (GIRLS) va guanyar-se com poques el favor de la crítica.

El Paterson és un conductor d'autobús a la ciutat de Paterson, Nova Jersey -tots dos comparteixen nom. Cada dia, segueix una simple rutina: fa la seva ruta diària, observant la ciutat a través del seu parabrisa i escoltant fragments de converses fugaces al seu voltant; escriu poemes en un quadern; treu a passejar el gos; va al mateix bar a prendre sempre la mateixa cervesa; i se'n va a casa amb la seva dona, la Laura. En canvi, el món de la Laura és sempre canviant. Cada dia li sorgeix un nou somni, un projecte diferent i inspirador. El Paterson s'estima la Laura i ella l'estima a ell. Ell dóna suport a les seves noves ambicions; ella exalça el seu do per a la poesia. La pel·lícula contempla silenciosament els triomfs i derrotes de les seves vides diàries, recreant-se en la poesia que sorgeix en els més petits detalls.

Premis i nominacions

Més informació

Gènere:
Drama
País:
Estats Units
Estrena en cinemes:
07/12/16
Recaptació: 772.554,00 €
Espectadors: 127.759