8

Renda bàsica

· 90min.

Renda bàsica garantida, sí o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical que està de nou en l'agenda social.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Renda bàsica garantida, sí o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical que està de nou en l'agenda social. 

Treballaries si et paguessin simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets / obligacions i a un sistema econòmic burocràtic. La idea que tots els majors de 21 anys han de tenir una assignació fixa mensual, independentment de si estan treballant, divideix opinions. Però no ho fa en la línia de les dicotomies polítiques tradicionals. Els economistes neoconservadors, els ultraliberals i els socialistes estan tots al seu favor, mentre que tots els altres grups polítics estan en contra. La política i l'economia entren en la psicologia i les qüestions filosòfiques sobre la naturalesa humana. La renda bàsica universal farà la gent mandrosa? O ens alliberarà d'una gran càrrega? I què hi ha dels robots, que en un futur no molt llunyà provocaran que la majoria dels llocs de treball siguin prescindibles.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Anglès • Subtítols: Català

Més informació

Títol original:
Free Lunch Society: Komm Komm Grundeinkommen
Gènere:
Documental
País:
Àustria