7,8

Rumba 3. De ida y vuelta

· 87min.

Documental d'homenatge a la rumba catalana i a tres artistes, els germans Capdevila i José Sardaña, que van ser tres dels seus grans exponents formant el mític trio Rumba 3.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Un panegíric als grans "felicianos" de la Rumba Catalana. L'alegria de viure del trio va desfer una mica els núvols negres del franquisme. Una història de fama i cintes de gasolinera, brillants cantants i "dolentíssims" dansaires, de quilòmetres menjats i fans molt ardents, d'amor familiar, pobresa i ritme. Atreveix-te a descobrir Rumba Tres. Documental amb declaracions en espanyol i en català.

Aquesta és una història de superació: de la tristesa, de l'abús a què els van sotmetre a l'escola-presó, d'haver nascut a la part dolenta de la ciutat. I és una història de, maleïda sigui, redempció. De com els germans Capdevila i el seu amic José Sardaña, barcelonins i melenuts, van guanyar tots els festivals, van fer ballar a un país gris, van ser perseguits per seguidores infatigables i es van recórrer cada comarcal de la península camí a aquesta o aquella gala (arriscant de vegades la vida) . És una història d'amor conjugal, malgrat les gires i els amors. És una història de família i cohesió. I hits. Són vuit milions d'històries. Peret, Lolita, Estopa, Luís Cobos, José Mota i desenes més ho tenen clar. Són els millors.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original
Àudio: Espanyol

Més informació

País:
Espanya
Estrena en cinemes:
22/04/16