8,2

Shootball

· 94min.

Per primera vegada, un pederasta parla i confessa a cara descoberta en aquest estremidor documental d'investigació sobre els abusos de Joaquín Benítez als Maristes de Barcelona.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Un pederasta confessa a càmera seus actes i s'agenolla per demanar perdó a les seves víctimes. És una de les imatges més potents d'aquest estremidor documental sobre Joaquín Benítez, que va abusar d'una vintena d'alumnes del col·legi dels Maristes de Sants-Les Corts a Barcelona. 

Manuel Barbero, pare d'una víctima d'abusos sexuals, i Joaquín Benítez, el pederasta que va abusar del seu fill i de vint nens més, són els personatges principals d'aquest documental. El director de la pel·lícula aborda les figures clau d'aquesta història amb un treball d'investigació periodística. Per primera vegada, un pederasta parla i confessa a cara descoberta en un documental.

Direcció i repartiment

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Varis • Subtítols: Espanyol i Català

Més informació

Gènere:
Documental
País:
Espanya

Quan tenia 17 anys, van estar a prop d'abusar de mi, per sort, vaig poder sortir d'aquella situació, pero la gran majoria no han tingut aquesta sort.
No vaig denunciar ni parlar amb ningu tret d'una amiga fins al cap d'uns quants anys. A dia d'avui no paro de pensar quants menors han pogut ser victimes seves per culpa del meu silenci.
GRACIES A TOTS ELS VALENTS QUE HAN DESTAPAT AQUESTS ANIMALS; EN ESPECIAL ALS QUE HAN TINGUT EL VALOR DE DONAR LA CARA!

9

"No es limita a explicar els fets sinó que crea una subtrama psicològica i emocional més implícita que enriqueix el documental: els paral·lelismes vitals entre Barbero i Benítez, però també els diferents destins personals."

Mònica Planas de Diari Ara