Sicixia
Sicixia

Sicixia

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols

  • Àudio: Gallec
  • Subtítols: Espanyol, Francès, Euskera, Català i Anglès
País

Espanya

Any de producció

2016

Gènere

Drama

Recaptació

67.838,00 €

Espectadors

12.002

Sobre la pel·lícula

Un passeig per l'amor als confins de Galícia. Ignacio Vilar filma la Costa de la Mort al mateix temps que els seus protagonistes s'enamoren. Sons i paisatges per al record.

Un tècnic de so intenta enregistrar l'essència de l'ànima de Galícia: les veus i els renills d'A Rapa Das Bestas, l'escuma de les onades grimpant per les escarpades pendents de Fisterra. Aquest procés, capturar i registrar en un suport físic l'essència mateixa d'un poble, d'un paisatge, és el mateix tant si s'observa SICIXIA des de fora com des de dins, si pensem en el personatge protagonista a qui dóna vida Monti Castiñeiras, o al paper darrere de les càmeres del seu director, Ignacio Vilar. Un procés que resulta indistingible del fet d'enamorar-se, irrealitzable sense deixar-se arrabassar per les verdes algues i el cel gris.

SICIXIA és, d'aquesta manera, una sola història d'amor en la qual els objectes estimats (una dona, un mar, una terra...) no són sinó reflexos d'una única singularitat, una multiplicitat de destins convergents que s'uneixen en el que un cop va ser, per als antics caminants que arribaven fins allà, l'autèntic fi del món, el lloc on tot acabava.

direcció

Ignacio Vilar

Títols similars

Com valores aquesta pel·lícula?

No comments