Songs of Repression
Songs of Repression

Songs of Repression

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols

  • Àudio: Varis
  • Subtítols: Espanyol, Català i Anglès
País

Dinamarca

Any de producció

2020

Gènere

Documental

Sobre la pel·lícula

Disponible des del 21 de maig a les 20:00h fins el 24 de maig a las 23:59h.


La Colònia Dignitat, un tranquil assentament d’alemanys transformat en una fructífera destinació turística a Xile, amaga un passat macabre sota un màscara surrealista. Quaranta anys enrere, s’hi va instal·lar una secta on la verborrea religiosa es barrejava amb entrenaments de paramilitars, abusos sexuals a menors, assassinat d’opositors i tràfic d’armes.  
El seu líder, Paul Schäfer, nazi i simpatitzant de Pinochet, va convertir la Colònia en un lloc de tortura i mort. Després de la seva fugida, perseguit per la justícia, molts dels seus habitants van marxar de la colònia per construir un futur lluny dels traumes del passat. Però bona part dels co-fundadors de la secta i els seus descendents encara hi viuen en una tensa i desconcertant convivència entre abusats i abusadors, torturats i torturadors. 45 anys més tard, descobrim l’aterridor passat i el delirant present de tres generacions d’habitants de la Colònia amb un repertori de testimonis corprenedors. Fins a quin punt preferim oblidar el passat i obviar el monstre que portem a dins?

Com valores aquesta pel·lícula?

El documental transmet pur terror des del minut u. El que van passar els nens, els efectes físics i mentals sobre ells, els traumes, el control sota el que estan encara avui en dia els que s'hi han quedat.
Sota l'aparença d'un entorn idíl·lic es respira el mal en estat pur, el nazisme, els camp de concentració, els assassinats durant la dictadura de Pinochet...
És una pel·lícula de Haneke, Lars Von Trier, Thomas Vinterberg, però no és ficció. Si és que les seves pel·lícules són ficció...

24 maig 2020