8,8

Sonita

· 92min.

Un retrat fascinant de Sonita, una noia en plena explosió creativa, que contrasta amb la manca de llibertats de la societat on li ha tocat viure.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

La directora Rokhsareh Ghaemmaghami s'implica personalment en el futur de Sonita i la seva intervenció ens fa reflexionar sobre la posició dels cineastes en relació als protagonistes de les seves pel·lícules. Un retrat fascinant d'una noia en plena explosió creativa, que contrasta amb la manca de llibertats de la societat on li ha tocat viure.
Sonita, una jove afganesa de 18 anys, va entrar a l’Iran sense papers i es busca la vida en els suburbis de Teheran. El seu esperit jove, enèrgic i vital li fa lluitar pel somni de convertir-se en cantant de rap, malgrat la forta oposició de la seva família. La passió per la música xoca amb els plans de la seva mare, que vol casar-la a canvi de diners i que fins i tot ja ha posat preu a la núvia: 9.000 dòlars. A través de les seves cançons i videoclips de baix pressupost descobrim una artista carismàtica, decidida a parlar de la dura realitat que l'envolta amb una honestedat colpidora. Com pot alliberar-se d'un entorn repressiu i viure la vida que desitja? L'èxit a YouTube del videoclip BRIDES FOR SURT, cançó inspirada en la seva lluita, obre una porta a l'esperança de canviar el seu destí.

Direcció i repartiment

Repartiment:
​Sonita .

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Català
Àudio: Anglès

Més informació

Gènere:
Documental
Països:
Suïssa , Alemanya, Iran
Veure fitxa:
IMDB