6

Space Dogs

· 91min.

La versió oculta de la guerra espacial entre l’URSS i els EUA, on centenars d’animals van prestar involuntàriament els seus cossos al servei de la ciència.

Sobre la pel·lícula

Disponible des del 22 de maig a les 20:00h fins el 25 de maig a les 23:59h.


Laika, una gossa que malvivia als carrers de Moscou, va ser el primer esser viu en ser enviat a l’espai. Convertida en heroïna, el relat oficial va ocultar els cruels experiments que va patir i com va morir desintegrada a la atmosfera terrestre. Lluny de mitificar la guerra espacial entre l’URSS i els EUA, Space Dogs ofereix la versió oculta de la història, on centenars d’animals van prestar involuntàriament els seus cossos al servei de la ciència.       
En aquesta terrorífica història, els humans cedeixen el protagonisme a dos gossos de carrer que malviuen a l’hostil Moscou actual, dues tortugues i un mico. Situant la càmera a l’altura dels ulls dels gossos, seguim les seves penúries per sobreviure, i en paral·lel descobrim amb incredulitat un material d’arxiu inèdit que mostra l’atroç experimentació amb animals en nom de la ciència i el progrés. Un homenatge a aquests animals i una contundent confrontació a l’antropocentrisme que ens fa reflexionar sobre si la fi justifica els mitjans.  
*Aquesta pel·lícula conté imatges que poden ferir la sensibilitat.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Rus • Subtítols: Espanyol, Català i Anglès

Més informació

Gènere:
Documental
País:
Àustria