7,8

Sutak

· 82min.

Aquest assaig poètic sobre la pèrdua de les tradicions és el debut visualment majestuós de l'actor Mirlan Abdykalykov i es basa en un guió del reconegut director Aktan Arym Kubat.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Aquest assaig poètic sobre la pèrdua de les tradicions és l’òpera prima de l’actor Mirlan Abdykalykov i es basa en un guió del reconegut director Aktan Arym Kubat. Una família de nòmades viu a les altes i llunyanes muntanyes del Kirguizistan, a l’Àsia Central: el vell pastor Tabyldy, la seva esposa Karachach, la seva jove Shaiyr i la seva néta de 7 anys, Umsunai. Ja fa uns anys que el marit de Shaiyr va morir ofegat al riu en intentar salvar un poltre. Aleshores Shaiyr va decidir romandre amb la família per la seva afecció a la terra i a la seva gent. Dedicada als cavalls de raça, el seu dia a dia transcorre amb normalitat enmig d’un paisatge increïble, fins que Ermek, un meteoròleg que treballa a l’estació situada a prop de la casa familiar, apareix a la seva vida.

Encara hi ha llocs en aquest món on la gent viu en harmonia amb la natura i la seva mitologia. Una família de nòmades que habiten a les muntanyes del Kirguizistan no necessita cap comoditat de la civilització moderna per ser feliç. Per a Umsunai, des de la seva mirada de nena de set anys, les llegendes es fonen amb la realitat i l’ajuden a superar la pena per la mort del seu pare. Quan el seu germà torna de la ciutat, devora les històries que li explica sobre la vida urbana. Però, per als seus avis, aquestes mateixes històries desperten temors i tristesa per la desafecció del nét. La mare d’Umsunai també es resisteix a abandonar la modesta casa rural, encara que això signifiqui renunciar a la possibilitat d’una nova relació. Per al vell pastor i la seva esposa, la maquinària pesada que irromp als prats on pasturen els cavalls representa un mal presagi de canvi. És com si una part de les seves pròpies ànimes desaparegués amb cada tros de paisatge destruït. 

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Català
Àudio: Rus

Més informació

Gènere:
Drama
Estrena en cinemes:
08/07/16
Recaptació: 3.821,00 €
Espectadors: 593