6,9

Terra de telers

· 115min.

Una pel·lícula nostàlgica que rememora les colònies tèxtils on milers de famílies catalanes i espanyoles van viure i treballar al llarg del segle XX.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Estrena simultània als cinemes de tota Catalunya de la darrera pel·lícula de Joan Frank Charansonnet, un film que rememora les colònies tèxtils on milers de famílies catalanes i espanyoles van viure i treballar al llarg del segle XX. Una pel·lícula nostàlgica que se centra en la història de Julieta, la protagonista,  acompanyant-la durant tota la seva vida i retratant els processos històrics que van tenir lloc a Espanya al segle XX, des de la industrialització a la guerra i la fi de la dictadura.

Julieta (1923), una nena de sis anys, arriba juntament amb la seva família al lloc, una colònia tèxtil, en el qual es desenvoluparà la seva nova vida, sobre un carro i amb un bagul com a únic equipatge. Els records d'una infància feliç, marcats per la industrialització, l'ànima d'una nena que es converteix en dona i la duresa de la guerra fins a la caiguda de la dictadura, acompanyaran a l'espectador durant més de 60 anys mostrant-li tots els camins que el destí li ofereix.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Varis • Subtítols: Català i Anglès

Més informació

Gènere:
Drama
País:
Espanya

Una pel·lícula que crec que amb els anys passarà a ser un referent del cinema català i la nostra història recent del segle passat. Modesta, però per mi és una de les seves virtuts perquè és una història honesta que ens pot haber passat a tots. M'ha agradat molt la neutralitat del director per explicar-nos un grapat de fets que transcorren durant més de 50 anys per la vida d'una nena que es fa gran. Felicitar a les actrius que fan de Julieta. Actors secundaris reconeguts estan brillants. Els moments de la guerra civil molts durs i reals. El final fa plorar molt de com se'ns en va el temps. En resum un bonic missatge de esperança per estimar les nostres famílies i no caure en la desesperació dels accidents de la vida.

humjojohum

Emotiu exercici de memòria a partir de les històries que no apareixen a la Història, però que la construeixen. Content de reconèixer-hi el recorregut vital de les dones treballadores nascudes a començaments del s.XX.

L'hem vist amb la mare que va viure i treballar en una colònia del Berguedà. Quin regal de pel·lícula per ella i per nosaltres. Avui hem entès moltes més coses de la seva vida. S'ha sentit molt reflexada amb la Julieta, quin personatge tant bonic.

Acompanyas tota la vida d'una persona, la Julieta, ploras i somrius amb ella. Molt original. Forta càrrega de memòria històrica catalana del segle passat. En alguns moments m'ha recordat alguna de les novel·les de la Mercè Rodoreda.

Preciosa. Emotiva i molt humana.

(Editat)

lenta, dolentota, tot i haver pogut estar una bona historia. n'han fet del mateix tema que van resultar prou acceptables.

(Editat)

Una de les millors pel·lícules catalanes que he vist en aquests darrers anys. Una lliçó d'humanitat. El guió, la història recent de Catalunya, la música, els actors, sobretot la Julieta que la fan diferents actrius. En resum, paraules d'amor sencilles i tendres.