6,6

The Assassin

· 105min.

La pel·lícula definitiva del wuxia que marca un punt i a part en la història del cinema digital. Una catarsi cinèfila, esteticista i manierista en el millor dels sentits.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

La pel·lícula definitiva de Hou Hsiao-Hsien i també del wuxia, un moment mític, un punt d'inflexió en la història del cinema, i no només oriental, sinó també mundial. Una catarsi cinèfila, esteticista i manierista en el millor dels sentits.

Xina, segle IX. Nie Yinniang, la filla de deu anys del general, és segrestada per una monja que la inicia en les arts marcials, transformant-la en una extraordinària assassina encarregada d'eliminar els governadors locals cruels i corruptes. Un dia, després de fracassar en una missió, la seva mestra l'envia a on va néixer, i li ordena matar l'home al que estava promesa, un cosí que controla la major zona militar del nord de la Xina. Després de passar 13 anys a l'exili, la jove s'ha d'enfrontar als seus pares, als seus records i a aquests sentiments que porta tant de temps reprimint. La Nie Yinniang està obligada a complir amb les ordres de la seva mestra, així que ha d'escollir: sacrificar l'home que estima o trencar per sempre amb la disciplina sagrada de l'ordre dels assassins.

Direcció i repartiment

Direcció:
Hou Hsiao Hsien

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Mandarí • Subtítols: Català

Més informació

Títol original:
Nie yin niang
Gèneres:
Drama, Aventures
País:
Taiwan
Estrena en cinemes:
27/11/15
Recaptació: 55.073,00 €
Espectadors: 8.755