7,6

The Farewell

· 100min.

Una història basada en una mentida que acaba per convertir-se en un divertit i edificant conte sobre la vida, la mort i la família. Gran triomfadora en els Independent Spirit Awards.

Sobre la pel·lícula

Millor Pel·lícula en els Independent Spirit Awards, els grans premis del cinema indie americà i Globus d'Or a la Millor Actriu de Comèdia per a Awkwafina, cantant que ha fet del  2019 el seu any revelació al cinema. El debut de Lulu Wang ens sorprèn amb una història basada en una mentida real que acaba per convertir-se en un divertit i edificant conte sobre la vida, la mort i la família.  

La Billi (Awkwafina) va néixer a la Xina però ha crescut als Estats Units. De mala gana torna a Changchun per a descobrir que tota la família sap que, a la seva estimada matriarca, la Nai-Nai, li queden poques setmanes de vida. I a més han decidit no explicar-l'hi. Intentant gaudir d'aquests últims moments junts feliçment es reuneixen amb l'excusa d'unes sobtades noces, esdeveniment perfecte per a unir a la família dispersa per l'estranger. Mentre la Billi navega per un camp minat d'expectatives familiars descobrirà que hi ha molt a celebrar: una oportunitat per a redescobrir el país que va deixar enrere de petita, la meravellosa manera d'afrontar la vida de la seva àvia i els llaços que continuen unint-los més enllà del que queda sense dir.

Direcció i repartiment

Direcció:
Lulu Wang

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Varis • Subtítols: Espanyol

Més informació

Gèneres:
Drama, Comèdia
País:
Estats Units
Estrena en cinemes:
08/11/19
Recaptació: 179.262,00 €
Espectadors: 32.539