6,3

The Young Observant

· 84min.

El director italià Davide Mald duu la seva càmera a una il·lustre escola d'hostaleria on el jove Lucca aprèn l'art de servir als altres.

Sobre la pel·lícula

El director italià Davide Mald duu la seva càmera a una il·lustre escola d'hostaleria on el jove Lucca aprèn l'art de servir als altres. El conflicte entre la possibilitat d'un futur laboral en un local de prestigi, d'una banda, i la pèrdua de l'adolescència, de l'altra, vertebra un relat amb el qual tots podem sentir-nos identificats. 

D'ara endavant ha de portar els cabells curts i ben pentinats, les ungles netes i els dits no poden tenir aquest to groc que causa la nicotina. El treball l'involucrarà tant mental com físicament, i se li aconsella que no es deixi influenciar per l'ambient festiu que regna al seu voltant. Aquestes són algunes de les regles que el Lucca, un tímid xaval de catorze anys amb una ànima salvatge, ha d'aprendre a respectar per a sobreviure en l'internat de l'hotel. La seva família va animar-lo a unir-se a l'institut per a aprendre l'ofici el més ràpid possible. El Lucca prové d'un poble de muntanya als Alps, va créixer caminant pel bosc i cuidant del bestiar de la família. Quant estarà disposat a sacrificar de la seva llibertat i adolescència per a treballar atenent clients?

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Italià • Subtítols: Espanyol

Més informació

Títol original:
L'apprendistato (The Young Observant)
Gènere:
Documental
País:
Itàlia