7,8

Timbuktu

· 92min.

Nominada a l'Oscar,TIMBUKTÚ és cinema intrínsecament africà que no obstant això, guarda referències directes a la Nouvelle Vague o el Neorealisme italià.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Nominada a l'Oscar, gran triomfadora als Premis Cesar, TIMBUKTÚ és cinema intrínsecament africà que no obstant això, guarda referències directes a la Nouvelle Vague o el Neorealisme italià.
La rodalia de Timbuctú ha caigut en mans d'extremistes religiosos. Kidane viu tranquil·lament a les dunes amb la seva esposa Satima, la seva filla Toya i Issam, un pastor de 12 anys. A la ciutat, els habitants són víctimes del règim de terror imposat pels yihadistes, que han prohibit escoltar música, riure, fumar i fins i tot jugar al futbol. Les dones s'han convertit en ombres que intenten resistir amb dignitat. Cada dia, uns tribunals improvisats dicten sentències tant absurdes com tràgiques. El caos que regna a Timbuctú no sembla afectar a Kidane fins al dia en què accidentalment, durant una discussió, mata a un pescador anomenat Amadou. Ara haurà d'enfrontar-se a les lleis imposades pels ocupants estrangers.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió en Català
Àudio: Català

Més informació

Gènere:
Drama
Països:
Mauritània , França
Estrena en cinemes:
06/02/15
Recaptació: 311.077,00 €
Espectadors: 52.599
Veure fitxa:
IMDB

No recorre al morbo per a explicar la gravetat de la història i, malgrat això, aconsegueix copsar la tragèdia humana i dignificar les victimes.

tziquin

bona pel·lícula per conèixer la realitat de la gent del nord de Mali sota el jou de l'estat islàmic. Una ocupació plena d'abusos i incoherències. Llàstima que només es pugui escoltar en una versió parcialment doblada al català. Només s'han doblat els personatges quan parlen amaziga i no els diàlegs en àrab o francès i anglès que ni tan sols estan subtitulats.

(Editat)