9

To Kyma. Rescat al mar Egeu

· 58min.

La vergonya més gran d'Europa. Milers de refugiats lluitant per arribar a una terra millor, tan sols per descobrir l'horror del tràfic de persones.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

La vergonya més gran d'Europa. Milers de refugiats lluitant per arribar a una terra millor, tan sols per descobrir l'horror del tràfic de persones. Dur documental que relata les històries d'aquells que intenten ajudar als qui més ho necessiten.
TO KYMA. RESCAT AL MAR EGEU relata la història d'una proesa: la d'un grup de socorristes espanyols que s'han instal·lat com a voluntaris a l'illa grega de Lesbos per salvar vides al mar. Rescaten diàriament centenars, milers de persones que, fugint de la barbàrie de Síria, l'Iraq o l’Afganistan, es juguen la vida creuant l’Egeu des de Turquia en precàries barcasses. És un trajecte de deu quilòmetres que pot ser mortal: viatgen en llanxes pneumàtiques o en vells vaixells en desús en mans de màfies sense escrúpols que han convertit l'èxode humanitari més gran des de la Segona Guerra Mundial en una indústria milionària. La vocació d'aquests socorristes, el seu altruisme i la seva professionalitat els han convertit en autèntics herois a Lesbos: amb molt pocs mitjans, desafien el mar diàriament per salvar les vides d'altres herois, els milers de refugiats que, per fi, trepitgen terra europea després d'un penós periple que no ha fet més que començar.

Àudio i subtítols

Versió en Català
Àudio: Català
Versió en Espanyol
Àudio: Espanyol

Més informació

Gènere:
Documental
País:
Espanya
Estrena en cinemes:
26/01/16
Veure fitxa:
IMDB

imprescindible i vergonyosa