8,6

Vertigen (D'entre els morts)

· 120min.

Millor pel·lícula de la història del cinema segons l'última enquesta internacional de Sight & Sound. Potser és la gran obra mestra d'un dels gegants més grans del setè art.
Només per a subscriptors

Sobre la pel·lícula

La millor pel·lícula de la història del cinema segons l'última enquesta de Sight & Sound, la més prestigiosa d'aquestes característiques entre la crítica de cinema internacional. No es pot afegir molt més. Influència directa de grans joies modernes com "Obsessió", de Brian De Palma, "Una història perversa", de Lucio Fulci, o "Io sono l'amore", de Luca Guadagnino. Potser és la gran obra mestra d'un dels gegants més grans del setè art. 

Scottie Fergusson és un detectiu de la policia de San Francisco que pateix de vertigen. Quan un company cau al buit des d'una cornisa mentre persegueixen un delinqüent, l'Scottie decideix retirar-se. Gavin Elster, un vell amic de l'escola, el contracta per a un cas aparentment molt senzill: que vigili la seva dona Madeleine, una dona molt atractiva que està obsessionada amb el seu passat.

Direcció i repartiment

Direcció:
Alfred Hitchcock

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Anglès • Subtítols: Català

Més informació

Títol original:
Vertigo
País:
Estats Units
Estrena en cinemes:
23/06/59

Títols similars