Vida i mort d'un arquitecte
Vida i mort d'un arquitecte

Vida i mort d'un arquitecte

Vida y Muerte de un Arquitecto

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols

  • Àudio: Català
  • Subtítols: Espanyol
País

Espanya

Any de producció

2017

Gènere

Documental

Sobre la pel·lícula

Estrena Mundial.

Al febrer de 1968 l'arquitecte més important de la història de Mallorca, Josep Ferragut, va ser trobat mort al mig del camp. Aquest documental d'investigació analitza el cas d'un dels assassinats més sòrdids de l'Espanya franquista.

Durant la dècada dels cinquanta i seixanta, l'inici del turisme va transformar la fisonomia cultural, paisatgística, econòmica i política dels països de la Mediterrània. Josep Ferragut va lluitar contra la corrupció i el desenvolupament incontrolat de la costa, el que li va comportar enemistats entre polítics i urbanitzadors. Però Ferragut tenia un altre problema. Era gai en una societat que criminalitzava i perseguia els homosexuals. Per això, va viure una doble vida fins a la seva mort, convertint-se en un home introvertit i deprimit. 50 anys més tard, aquest documental reivindica una de les personalitats més interessants d'aquella època i recupera un dels casos més obscurs de la nostra història.

direcció

Miguel Eek

repartiment

Josep Ferragut

Títols similars

Com valores aquesta pel·lícula?

davemuncho

Austera e interessant dissecció d'un vell cas criminal i biografia d'un de aquests artistes espanyols tan injustament oblidat. Per fer memòria d'on venim.

08 maig 2019