8,4

Vita Activa, the Spirit of Hannah Arendt

· 127min.

Un retrat íntim de la Hannah Arendt que s'amagava darrera de la gran filòsofa, un viatge a través dels llocs en els quals va viure, treballar, estimar i va ser traïda.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

La vida de Hannah Arendt s'entrellaça amb els seus propis pensaments sobre la naturalesa del Mal, els orígens del totalitarisme o les crisis de refugiats. VITA ACTIVA és un retrat íntim de la Hannah Arendt que s'amagava darrere de la gran filòsofa, un viatge a través dels llocs en els quals va viure, treballar, estimar i en els que va ser traïda. A través d'un creatiu ús dels materials d'arxiu, revivim la seva brillant anàlisi sobre les problemàtiques de la segona meitat del segle XX, de terrible actualitat al nostre temps.

Hannah Arendt, coneguda filosofa alemanya d'ascendència jueva, va causar una gran commoció en els anys 60 quan va encunyar el subversiu concepte de la "Banalitat del Mal" per referir-se a les atrocitats nazis. La seva vida privada tampoc va poder escapar a la controvèrsia a causa del seu sonat romanç amb el reconegut filòsof alemany i simpatitzant nazi Martin Heidegger. Del que no hi ha dubte és que va ser una de les pensadores més influents del segle XX. Els seus escrits van descriure com ningú més va saber fer-ho les ferides obertes en el món després de la Segona Guerra Mundial. Avui dia, la seva figura ha cobrat un renovat interès gràcies al seu apropament a la naturalesa del Mal, els orígens del totalitarisme o les crisis de refugiats, un dels problemes més importants dels nostres dies, ell que fa especialment rellevant al profund missatge humanista que compon el nucli de les seves teories.

Direcció i repartiment

Direcció:
Ada Ushpiz
Repartiment:
Hannah Arendt

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Alemany • Subtítols: Català

Més informació

Gènere:
Documental
Països:
Canadà , Israel