7,5

Zona árida

· 76min.

La directora brasilera Fernanda Pessoa desmitifica el somni americà en aquest cru retrat d'una de les ciutats més conservadores dels EUA.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Disponible des del 27 de maig a les 20:00h fins el 30 de maig a les 23:59h.


Mesa, al bell mig del desert d’Arizona, és considerada la ciutat més conservadora dels EUA. Pocs mesos abans del 11-S, la directora Fernanda Pessoa, amb només 15 anys, hi va arribar com a estudiant d’intercanvi. Quinze anys més tard, torna per desmitificar aquella experiència i posar en dubte els valors del model de vida nord-americà. 

A través de les fotografies i experiències que Fernanda rescata del seu passat adolescent als EUA i que es contraposen amb les imatges actuals dels entorns que freqüentava i les entrevistes que realitza als coneguts que retroba, la directora estableix un diàleg intern amb la Fernanda jove i estudiant. Aviat, l’enlluernament per un estil de vida nord-americà construït en el seu imaginari a través de les pel·lícules de Hollywood s’esvaeix i es converteix en decepció quan pren consciència de la seva situació immigrant mentre es topa amb els prejudicis dels altres. Ara, passats els anys, paraules com racisme, masclisme i xenofòbia ressonen en els seus records i les seves experiències i és capaç de confrontar i qüestionar una societat que 15 anys més tard, encara viu en una zona massa àrida, on s’aixequen murs per preservar uns valors tradicionals amb moltes imperfeccions.

Direcció i repartiment

Direcció:
Fernanda Pessoa
Repartiment:
Fernanda Pessoa

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Anglès • Subtítols: Català i Anglès

Més informació

Títol original:
Arid Zone
Gènere:
Documental
País:
Brasil