Així serà la gala dels Premis Gaudí 2024

Autor: FilminCAT

Així serà la gala dels Premis Gaudí 2024

Des de Filmin us avancem com es desenvoluparà la gala de la XVI edició dels Premis Gaudí, la qual se celebra aquest diumenge 4 de febrer al CCIB (Centre de Convencions Internacional de Barcelona). Una producció de Focus per a l’Acadèmia del Cinema Català, que reconeixerà les millors pel·lícules del cinema català en vint-i-cinc categories.

Les creadores del pòdcast Oye Polo, Maria Rovira i Ana Polo, conduiran el show en una festa plena d’humor feminista. La nit també comptarà amb les actuacions musicals de Julieta, Guillem Gisbert, Sharonne i protagonistes de la sèrie Jo mai mai. En l’àmbit institucional, diverses autoritats han confirmat la seva presència a la cerimònia: el ministre de Cultura, Ernest Urtasun i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga el secretari d’Estat de Cultura, Jordi Martí; i el regidor de Cultura i Indústries creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, entre d’altres.

La presidenta de l’Acadèmia, Judith Colell, recordava que el 2023 ha estat un bon any, cinematogràficament parlant: “Un bon any per la qualitat de les pel·lícules produïdes; un bon any pel cinema en català, amb un augment important de nombre de films i pressupostos; un bon any pel que fa a presència i reconeixements als festivals més prestigiosos del món, amb premis a Berlín, Cannes, la SEMINCI o els Independent Spirit Awards de Hollywood. I també ha estat un bon any en termes de públic, amb èxits de taquilla com El mestre que va prometre el mar, Saben aquell o Robot Dreams”.

A dalt de l’escenari hi pujaran noms ben coneguts per lliurar alguna de les vint-i-cinc estatuetes en joc. Trobarem els cineastes David Trueba, Elena Martín i Isabel Coixet, nominats en aquesta edició, i d’altres reconeguts en anys anteriors, com Carlos Marques-Marcet, Pilar Palomero o Carla Simón. Estaran acompanyats d’actors i actrius veterans i novells, com Eduard Fernández, Marisa Paredes, Sergi López, Ángela Cervantes, Carla Quílez o Carolina Yuste. I també lliuraran premis la ballarina i coreògrafa Sol Picó, la cantant Elena Gadel o el músic Gerard Quintana.

Un dels moments més emotius arribarà amb l’entrega del Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024 a la directora, realitzadora i guionista de cinema i televisió, Rosa Vergés. L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta, nom clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta i primera directora catalana en guanyar el Goya a Millor direcció novella.

Amb 1.400 convidats, la catifa vermella començarà a les 17.15h i la gala a les 22.00h. Es podrà seguir en directe a TV3, amb els comentaris d’Ismael Martín i Carolina Rosich per als telespectadors, i a Catalunya Ràdio, que emetrà un programa especial amb l'equip de ‘La finestra indiscreta’, conduït per Àlex Gorina i Alfons Gorina.

Títols esmentats

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris