El meu primer festival: El futur del cinema, els més petits

Autor: Carlota Majó

De la mà de l’Associació Cultural MODIband i amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), arrenca la desena edició d’El Meu Primer Festival, un festival internacional que neix i s’expandeix per tot el territori català.

El Meu Primer Festival va néixer amb un objectiu: contribuir a l’educació de la mirada cinematogràfica i a l’aprenentatge de la història del cinema per part dels més petits. Una mostra internacional de cinema per a nens de 2 i 12 anys on poden gaudir d’estrenes, curtmetratges d’animació, llargs d’arreu del món i els clàssics del cinema. Aquest any, durant tres setmanes, es projecten un total de 80 films provinents de 22 països diferents. Els menuts no només veuran les pel·lícules sinó que també participaran com a petit jurat; després de cada projecció es reparteix una butlleta on els petits poden votar i donar la seva opinió , que després es decidirà el Premi del Públic. A més a més, en la Secció de Competició Internacional els dos premis són atorgats per un jurat que està format per dos professionals i que aquest any són l’Eulalia Guarro Roselli productora i directora arrelada al món de l’animació  i el Mikel Mas Bilbao fundador de la productora Cornelius Films que es troba desenvolupant un nou projecte, MIRONINS.

Entre la gran diversitat de continguts hi trobem, en la sessió inaugural, EL MALVADO ZORRO FEROZ, pel·lícula francesa que es projectarà en versió original subtitulada. No només l’animació digital estarà present, sinó que es podrà gaudir de la gran varietat de tècniques en l’estrena de curtmetratges com LA CASA DE L’ERIÇÓ, LA TERANYINA, BATEC DE COR...

El Meu Primer Festival ofereix sessions on la música adquireix un paper molt rellevant. Per exemple, la projecció de la pel·lícula PETITS TRESORS DE BUTXACA, on la música anirà a càrrec del compositor i pianista Josep Maria Baldomà. Més tard es projectarà un dels grans clàssics del setè art, CANTANDO BAJO LA LLUVIA.

Per apropar més el cinema als nens, el festival propicia la trobada entre els petits espectadors i els creadors, perquè puguin explicar-los les experiències viscudes en les diferents etapes de la producció de pel·lícules. A banda, d’una varietat de tallers on viuran en primera persona què és el muntatge, com s’utilitza el chroma... i moltes coses més!
Publica un comentari

Sense comentaris