El vídeo-club més antic d'Espanya necessita ajuda

Autor: FilminCAT Font: Ulule

Video Instan, el primer vídeo-club que va obrir a Barcelona i a tot l'estat espanyol, l'any 1980, es veu obligat a canviar de local. Fins ara ubicat al Carrer Enric Granados 30, l'empresa que gestiona l'edifici ha decidit incrementar el preu del lloguer en un 266%, un augment al qual l'empresa fundada per Jenaro Depares, i actualment gestionada per la seva filla Aurora, no pot fer front. 

Es una època en que les plataformes digitals semblen haver enterrat per sempre els antics video-clubs, la opció més evident seria tancar la persiana, però la familia Depares és conscient de tenir un negoci únic, una marca emblemàtica i un arxiu de més de 44.000 títols, sens dubte el fons cinematogràfic més extens de qualsevol empresa que es dediqui al lloguer i venda de pel·lícules. És per això que l'Aurora cerca ara petits mecenes a través d'una campanya a Ulule amb l'objectiu d'assolir els 35.000 euros necessaris per pagar la reforma del nou local, situat al número 239 del carrer Viladomat. 

L'aposta és engrescadora perquè no es limita a traslladar el video-club d'un lloc a un altre. Video Instan es convertirà en un nou model de negoci que sumarà, al lloguer i venda de pel·lícules, una cafeteria pensada com a lloc de reunió de la cinefilia barcelonina, on prendre un café i un tros de pastís abans d'assistir a la nova mini-sala de cinema, amb espai per a 32 butaques, i on es projectaran les pel·lícules que els clients i clientes decideixin.

Fins ara la campanya de micromecenatge ha servit per recaptar més de 10.500 euros quan encara queden 32 dies per a que finalitzi. Es pot ajudar amb un mínim de 5 euros, i a partir dels 15 Video Instan comença a oferir recompenses als seus mecenes. Els més generosos poden assistir al rodatge d'algun dels directors més reconeguts del nostre país, aconseguir una invitació doble per als Gaudí o els Fotogramas de Plata, o fins i tot quedar-se en propietat l'antic cartell de Video Instan. Filmin col·labora amb la campanya oferint una subscripció de 4 mesos a aquells que aportin 35 euros al projecte. 

Campanya de crowdfunding Video Instan

Publica un comentari

Sense comentaris