Lectura de nominacions als XI Premis Gaudí

Autor: FilminCAT

Cada día s'apropa més la data predilecta de la reivindicació del cinema en català i la onzena entrega dels premis Gaudí ja va cobrant forma. El proper dimarts 11 de desembre a les 11 del matí els actors Núria Prims i David Verdaguer, guanyadors en la categoria de millor actriu i actor, respectivament, en la passada edició dels premis, faran públiques a l'Auditori de La Pedrera les nominacions en les 22 categories dels guardons de l’Acadèmia del Cinema Català. 

Aquesta edició gaudeix de la presència de 65 produccions precandidates entre llargmetratges, curtmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió i pel·lícules europees, 11 de les quals, tot i no tenir producció nacional, inclouen algun talent català en els seus equips tècnics o artístics. Entre algunes de les pel·lícules candidates a la nominació es troben des d'èxits internacionals com "Jurassic World" (dirigida pel barceloní J.A. Bayona), "Call me by your name" o "El sacrificio de un ciervo sagrado"; fins a peçes més intimistes i del país com una de les principals favorites "Les distàncies", d'Elena Trapé; l'estrena a la direcció de Pau Durà amb "Formentera Lady"; l'atípic exercici trencador de formats de "Sotabosc", o la minimalista i màgica "La vida lliure". Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia, donarà la benvinguda i clourà l’acte. 460 acadèmics han estat cridats per a les dues voltes de votacions: una per establir les nominades i una altra del 2 al 22 de gener de la que sortiran els guanyadors de cada categoria.

Els guanyadors i guanyadores es donaran a conèixer a la gala de lliurament dels Premis Gaudí, diumenge 27 de gener de 2019, al Palau de Congressos de Catalunya. 

Publica un comentari

Sense comentaris