"Les distàncies", la gran oblidada als Premis Goya

Autor: FilminCAT

Aquest matí s'han anunciat a Madrid els nominats a la propera edició dels Premis Goya, els guardons del cinema espanyol, que s'entregaran el proper 2 de febrer a Sevilla. "El Reino", de Rodrigo Sorogoyen", amb 13 nominacions, i "Campeones", de Javier Fésser, amb 11, han estat les dues produccions més afavorides d'una selecció on sorprèn l'absència absoluta de "Les distàncies", d'Elena Trapé, que tot i guanyar la darrera edició del Festival de Màlaga, no ha rebut cap nominació malgrat haver-se presentat amb 15 candidatures diferents. En els darrers cinc anys, tan sols "Callback", guanyadora de la Biznaga d'Or el 2016, havia viscut una situació similar. La resta de produccions vencedores a Màlaga sempre havien tingut presència posterior als Goya.

És també sorprenent la poca atenció que ha rebut "Entre dos aguas", d'Isaki Lacuesta, en la majoria de categories. No obstant això, el film ha estat nominat en les dues categories més rellevants: Millor Direcció i Millor Pel·lícula. De fet, de les 8 produccions catalanes nominades ahir als Gaudí a la Millor Pel·lícula i a la Millor Pel·lícula en Llengua no catalana, tan sols tres estaran presents en la propera gala dels Goya: l'esmentada "Entre dos aguas" (2 nominacions), "Viaje al cuarto de una madre", de Celia Rico (4), i "El fotógrafo de Mauthausen", de Mar Targarona (4). "Petra", de Jaime Rosales, que partia amb opcions en 16 categories diferents, també s'ha anat sorprenentment amb les mans buides.

Pel que fa a la sort catalana en les categories interpretatives, Anna Castillo optarà al Goya a la Millor Actriu de Repartiment per "Viaje al cuarto de una madre", i Eduard Fernàndez a la categoria equivalent masculina per "Todos lo saben", d'Asghar Farhadi. La gala del proper 2 de febrer, per cert, estarà presentada per dos còmics catalans, el matrimoni format per Andreu Buenafuente i Sílvia Abril.


Publica un comentari

Sense comentaris