"Terra de telers" de Joan Frank Charansonnet s'estrenarà en cinemes i a Filmin simultàniament el 11 de Desembre

Autor: FilminCAT

Després d'obtenir el Premi Oriana a Millor Pel·lícula Terra de telers de Joan Frank Charansonnet (Pàtria, Doctrina, Ànima), la sisena pel·lícula del cineasta i actor català, un llargmetratge històric que pretén homenatjar la gent anònima que amb el seu esforç van fer créixer el nostre pais, s'estrenarà en cinemes i a Filmin simultàniament el 11 de Desembre, modificant la data d´estrena inicial a causa de les noves mesures apovades per el Covid 19.

Aquest viatge emotiu pel passat industrial que transcorre des dels anys 20 fins als 80 amb la crisis del tèxtil, compta en el seu repartiment amb una quarantena d'actors i actrius que combinen experiència i complicitat: Ramón Godino, Alba López, Montse Ribadellas, Angelina LlonguerasQueralt Albinyana, Joan Massotkleiner, Miquel Sitjar, Jaume Montané, Aleix Rengel, Jordi Pesarrodona, Elena Codó, Sònia Guimerà, Eduard Alejandre, Jordi Reverté i el propi Joan Frank Charansonnet

SINOPSI
1923. La família de la petita Julieta de sis anys fuig de la misèria del camp per establir-se a Colònia, però començar de nou en un nucli tancat no és fàcil. Els records d´una infància feliç marcats per la industrialització. L´ànima viva d´una nena que es converteix en dona, la duresa de la guerra fins a la caiguda de la dictadura, acompanyaran a l´espectador durant més de 60 anys mostrant-li tots els camins que el destí li ofereix. Finalment els seus ulls madurs i savis es tancaran a l´ùnic lloc que ha conegut: la seva estimada Colònia.

Segons el seu director, Terra de telers mostra un camí poètic de la vida de dues germanes i de tots els habitants d’una colònia industrial a la llera del Llobregat (en aquest cas, ubicada a la Catalunya Central). He intentat copçar amb nostàlgia, honestedat i sensibilitat l’elegància dels mots que han sorgit del guió fet amb Alba López. També he intentat explotar la meva part més femenina per ser fidel a l'esperit d'aquesta pel·lícula que en el fons parla amb amor del increïble paper de la dona en aquesta època.

Terra de telers és una producció de Patchouli Films (Víctor Perxachs i Joan Frank Charansonnet), que compta amb la participació de Televisió de Catalunya y amb la col·laboració del Consell Comarcal i l´Agència de Desenvolupament del Berguedà. El rodatge s´ha realitzat en espais reals d'una Colònia industrial, el Museu de la Colònia Vidal i altres localitzacions del Berguedà. Va durar un any sencer en diferents estacions per donar més credibilitat als 60 anys que passen des de l'inici de la pel·lícula fins al final en un període que va des de 1923 a 1980. L'artista Mo Caró és l'autor del cartell que llencem amb aquesta nota, juntament amb l´estrena del tràiler.

El guió ha estat escrit a quatre mans pel mateix director i la també actriu Alba López, que a més col·labora amb el director en qualitat d'intèrpret per quarta vegada. El muntatge i la coordinació de l'edició la signa Marc Carreté (Afther the letargy, Framed, Asmodexia) que alhora és co-productor associat de la pel·lícula.

El color ha anat a càrrec de Pau Carreté que juntament amb Joan Babiloni signen la direcció de fotografía. Destaca també la banda sonora melòdica que reforça la història, composta originalment per Marcus JGR (lncerta Gloria, Born a King). Per altra banda el tema final dels crèdits, Orquestra, és un tema original del premiat i prestigiós cantautor Xarim Aresté amb la col·laboració de la discogràfica gironina U98 Músic.Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris