L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i FilminCAT creen un canal dedicat als drets humans

Autor: FilminCAT

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), adscrita del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, i FilminCAT, la plataforma de produccions catalanes i/o en català de l’empresa catalana Comunidad Filmin, han signat un acord de col·laboració que inclou la creació d’un canal temàtic dedicat a pel·lícules, curtmetratges i documentals al voltant dels drets humans i d’aquelles temàtiques de l’àmbit d’actuació de l’ACCD.

El canal es divideix en sis eixos temàtics: «Sense fronteres», amb títols sobre la crisi de refugi; «Filtre lila», dedicat al feminisme i el seu potencial de transformació social; «Noves economies per a nous temps», al voltant de l’economia social, solidària i transformadora; «El camí cap a la pau», sobre la gestió dels conflictes bèl·lics i la memòria històrica; «La terra en perill», sobre la sostenibilitat ambiental i la lluita contra el canvi climàtic; i «Defensors, defensores», dedicat a aquelles persones que ho han arriscat tot en defensa dels drets humans.

Tots els subscriptors de FilminCAT tenen accés, sense cost afegit, als títols que integren el canal, disponibles en català, sigui en versió doblada o en versió original amb subtítols. Els continguts del canal s’actualitzen periòdicament amb nous títols. Entre els que hi ha actualment destaquen "Bauhaus", sobre el paper de les dones a la cèlebre escola de disseny alemanya; "Jupiter’s Moon", guanyadora del Festival de Sitges i que ens ofereix una mirada sobre els refugiats passada pel filtre del gènere fantàstic; "Sea Sorrow", el debut com a directora de la cèlebre actriu britànica Vanessa Redgrave, un documental que recorre totes les crisis de refugiats a Europa des dels anys 30; o "Lesa humanitat", el documental d’Héctor Fáver sobre els crims sense resoldre del franquisme.

Aquest és el primer acord de patrocini d’aquestes característiques que FilminCAT ha signat amb l’administració pública, i garanteix una visibilitat més gran per aquells títols que cerquen conscienciar el públic sobre alguns dels principals reptes als quals hem de fer front com a societat.

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament és l'organisme de la Generalitat de Catalunya responsable de gestionar les polítiques de cooperació al desenvolupament i acció humanitària. És el principal instrument del Govern per sumar-se a la comunitat internacional en el compromís per construir un món més just i solidari, i treballar per garantir l'accés als drets fonamentals i al lliure desenvolupament de les persones i els pobles d'arreu del món.

El canal temàtic es pot consultar a l’adreça següent:
https://www.filmin.cat/canal/agencia-catalana-de-cooperacio-al-desenvolupament

Publica un comentari

Sense comentaris