Quins curtmetratges puc trobar a FilminCAT?

Autor: FilminCAT

Quins curtmetratges puc trobar a FilminCAT?

Una de les seccions més heterogènies de FilminCAT és l'espai dedicat als curtmetratges. En primer lloc, perquè hi trobaràs títols en català, però també en altres llengües (especialment en espanyol). Tampoc serà estrany veure una peça clàssica al costat d'un curt documental, un d'animació, o un títol recent, com el nominat a l'Oscar TIMECODE.

FilminCAT vol convertir-se en l'aparador online de la producció catalana de curtmetratges més rellevant, amb independència de l'idioma, el format o el gènere en que les pel·lícules hagin estat concebudes. Per això, les portes de la secció estan obertes a la presència d'aquells títols que, o bé hagin estat preseleccionats per l'Acadèmia del Cinema Català de cara a la seva possible nominació als Gaudí, o bé hagin format part del programa ShortCat de Catalan Films & TV. També inclourem títols d'innegable interès per la seva rellevància en la història del cinema català, com per exemple els curts dirigits al llarg de la seva trajectòria pel Pere Portabella.

Cada any, deu curtmetratges formen part de la preselecció de títols candidats als Gaudí, mentre que set son els treballs que acaben integrant el catàleg ShortCat, que garantitza la seva promoció en els festivals de curtmetratges més importants del món sota el segell de Catalan Films & TV. Per als festivals i mercats internacionals, el programa ShortCat és una referència de la producció del curtmetratge català de qualitat.

Publica un comentari

Sense opinions